Channels
סאבר. מסר "הודאות מלאות"
סאבר. מסר "הודאות מלאות"
צילום: רויטרס

מצרים: מהנדס הגרעין הודה בריגול למען ישראל

העיתון המצרי "אל-אהראם" דיווח היום כי מוחמד סייד סאבר, המהנדס המצרי ואיש הסוכנות לאנרגיה גרעינית במצרים, הודה בריגול למען ישראל. אתמול הוגש נגד סאבר כתב אישום בגין עבירות ריגול, ועל פי הדיווח בעיתון, סאבר הודה כי היה בקשר עם שני סוכני מוסד שהפעילו אותו, שלהם העביר מידע מדוקדק על תהליך ייצור הדלק הגרעיני

המהנדס המצרי, מוחמד סייד סאבר, אשר נעצר לפני כחודשיים כל ידי כוחות הביטחון המצריים, הודה כי ריגל עבור ישראל. כך דיווח הבוקר (ד') העיתון המצרי הממסדי, "אל-אהראם". לפי הדיווח, סאבר מסר "הודאה מלאה" על קשריו עם שני סוכני מוסד שעל פי האישומים הפעילו אותו.

 

סאבר, כך דווח, עבד כמהנדס בסוכנות לאנרגיה גרעינית של מצרים. מאוחר יותר, הצטרף לעבודה בכור הגרעיני המצרי באינשאס, בעקבות גיוסו כביכול למודיעין הישראלי, וציודו במידע הקשור למתקן הדלק הגרעיני בכור. סאבר קיבל סכומי כסף גדולים בתמורה למידע שמסר, שעל פי כתב האישום "עלול לפגוע באינטרסים העליונים של המדינה".

 

עוד מסר העיתון כי המידע אשר מסר סאבר נכלל בשני דיווחים סודיים על סוכנות הגרעין הקשורים בהפעלת הכור וכן בייצור הדלק באינשאס. סאבר מסר בכלל זה מידע מדוקדק על תהליך הייצור, כמויות האורניום, נהלי הביטחון וההגנה, התרכובות הכימיות, דרך הפעלת הכור ואופן ייצור הדלק הגרעיני.

 

סאבר מסר, "הודאות מלאות" על קשריו עם סוכני המוסד ועל המפגשים שקיים עם שני הסוכנים בהונג קונג – האחד, אזרח אירי בשם בריאן פיטר והשני, אזרח יפני בשם שירו איצו. השניים, שטרם אותרו, עובדים בחברה המתמחה בחקר החלל, כאשר לפי הדיווח מדובר בכיסוי לפעילות המודיעין לטובת ישראל. לפי הדיווחים סאבר קיבל מהשניים תוכנת מחשב שבאמצעותה חדר למחשב הראשי של סוכנות הגרעין המצרית. בנוסף, אומן סאבר בשליחת מסרים, הצפנה ועוד.

 

  new comment
Warning:
This will delete your current comment